Prior.ro

Introducere

Site-ul www.prior.ro este administrat de catre SC Prior Media Group SRL. Datelele de identificare ale companiei sunt:

PRIOR MEDIA GROUP

RO 4258780

J40/ 17243 / 1993

Str. Răspântiilor, nr. 32, 020548, București, sector 2

021 210 89 28

021 212 35 61

office@prior.ro

INFORMATII LEGALE

 1. TERMENI SI CONDITII
 2. a)      COMPORTAMENTUL UTILIZATORILOR
 3. b)      COPYRIGHT
 4. c)      COMUNICARI ALE UTILIZATORULUI
 5. d)     COMUNICARI COMERCIALE
 6. e)      SECURITATE
 7. f)       LIMITAREA RESPONSABILITATII
 8. g)      TERMENI SI CONDITII ADITIONALI
 9. h)      MODIFICARI
 10. i)        DISPUTE
 11. j)       SUGESTII

COMPORTAMENTUL UTILIZATORILOR

Prin „utilizator” se intelege orice persoana care acceseaza Site-ul, independent de scopul, mijloacele, interesele si calitatea cu care actioneaza.

Utilizatorul este de acord sa folosesca Site-ul doar in scopuri legale. Utilizatorului ii este interzisa postarea si transmiterea prin Site a oricaror materiale cu caracter nelegal, vatamator, amenintator, abuziv, hartuitor, defaimator, vulgar, obscen, sexual, profanator, discriminator sau de natura sa incurajeze un comportament care constituie elementele unei infractiuni

In timpul utilizarii Site-ului si accesarii Serviciilor, utilizatorul se obliga:

 1. a) sa nu desfasoare activitati de tip cracking, hacking sau altele asemenea, care pun in pericol buna functionare a Site-ului, a serverului, securitatea informatiilor etc.;
 2. b) sa nu introduca cod sau secvente de cod cu caracter de virusi sau malware care ar putea pune in pericol securitatea datelor, a sistemului si a Site-ului;
 3. c) sa nu modifice, sa nu copieze, sa nu transmita, sa nu distribuie, sa nu afiseze, sa nu publice, sa nu reproduca, sa nu vanda si sa nu creeze produse asemanatoare sau derivate, sau orice fel de informatii sau Servicii obtinute prin intermediul acestui Site;
 4. d) sa nu modifice, sa nu altereze, sa nu copieze, sa nu transmita, sa nu distribuie, sa nu afiseze, sa nu publice, sa nu reproduca, sa nu vanda, sa nu stearga si sa nu reelaboreze (reverse engineering) continutul Site-ului si nici codul sau secventele de cod folosite de acesta, inclusiv indicatiile referitoare la dreptul de autor, marca inregistrata sau orice alta indicatie referitoare la dreptul de proprietate exclusiva si de copyright a prior.ro;
 5. e) sa nu foloseasca Site-ul si continutul sau in scopuri ilegale;
 6. f) sa nu acceseze in mod neautorizat baza de date a Site-ului.

Utilizatorul se obliga, de asemenea, sa nu violeze masurile tehnnologice si de protectie ale Site-ului, si sa respecte drepturile de proprietate intelectuala ale prior.ro, asa cum sunt descrise la pct. 3.

 1. COPYRIGHT

Intregul continut al Site-ului, indiferent de natura sa, inclusiv, cu titlu exemplificativ, dar nu exhaustiv, logo-uri, imagini (desene, material iconografic si fotografic), software, text, icone, elemente grafice, baze de date, coduri sursa sau secvente de coduri sursa, proiecte aplicative, formule si algoritmi este proprietatea exclusiva a prior.ro si, dupa caz, a colaboratorilor sai, fiind protejat de legislatia privind protectia drepturilor de autor, a marcilor, a brevetelor si a altor drepturi de proprietate intelectuala.

Denumirea prior.ro, logo-urile si simbolurile asociate ei, precum si combinatii ale acestora cu orice cuvant, simbol grafic sau sub orice alta forma, folosite in Site, sunt marci inregistrate si sunt proprietatea exclusiva a prior.ro. Ele nu pot fi in nici un mod utilizate fara acordul prealabil si explicit exprimat in scris al prior.ro. De asemenea este protejat de legislatia in materia drepturilor de autor, marci, brevete si alte drepturi de proprietate intelectuala si continutul reportat in bannere si in alte forme de afisare a mesajelor ce au caracter informativ sau publicitar si se afla pe Site.

Orice utilizare abuziva a Site-ului, neautorizata in prealabil in scris de prior.ro, este in mod sever interzisa si cade sub incidenta sanctionatorie a normelor legale in vigoare, atragand raspunderea utilizatorului, civila, penala sau administrativa, dupa caz.

 1. COMUNICARI ALE UTILIZATORULUI

www.prior.ro pune la dispozitia utilizatorului spatii de discutie, postare de comentarii care sunt moderate.

Tratamentul datelor personale este supus dispozitiilor Legii nr. 677/2001 si e reglementat in cadrul documentului Protectia datelor personale, orice informatie sau comunicare depozitata pe Site sau transmisa prin intermediul acestuia, va fi considerata neconfidentiala si nu va face subiectul niciunui drept personal al autorului său. prior.ro se considera liber sa intreprinda orice actiune considerata necesara in raport cu acestea.

prior.ro isi rezerva dreptul de a elimina sau muta aceste mesaje, precum si de a restrictiona accesul in orice moment utilizatorilor sai, fara nici o notificare prealabila, care, fara a avea acordul prealabil scris al nostru:

 1. a) publica, transmit sau fac referire la orice tip de mesaj care poate fi definit ca fiind „publicitate” la diverse categorii de bunuri si servicii sau intra in categoria mesajelor comerciale nesolicitate sau care contin recomandari de a cumpara sau de a nu cumpara un anumit produs sau serviciu strain de cele comercializate de catre prior.ro;
 2. b) publica, transmit sau fac referire la mesaje care contin informatii confidentiale sau la mesaje care au rolul de a afecta pretul, imaginea sau valoarea de piata al unui produs sau serviciu, a unei marci sau al unui brand comercial;
 3. c) publica, transmit sau fac referire la mesaje care contin texte amenintatoare, ilegale, injurioase, abuzive, indecente. Textele care contin atitudini critice trebuie sa respecte intru-totul regulile unei polemici civilizate;
 4. d) publica, transmit sau fac referire la mesaje care contin virusi sau orice alte secvente de cod distructive sau care pot intrerupe, elimina sau limita functionalitatea Site-ului sau a oricaror alte sisteme informatice ale acestuia;
 5. e) colecteaza orice fel de informatie indentificabila personal de la utilizatorii Site-ului.

In situatia in care, prin nerespectarea conditiilor expuse mai sus, pricinuiesti, direct sau indirect, o dauna Site-ului esti de acord sa despagubesti prior.ro pentru orice paguba, indiferent de natura si intinderea ei.

 1. COMUNICARI ELECTRONICE

www.prior.ro poate organiza concursuri si campanii promotionale, pe care le va aduce la cunostinta utilizatorului prin mijloacele de comunicare la care acesta a consimtit in prealabil. Tipul, modul si marimea spatiului alocat pentru publicitate de catre prior.ro poate fi schimbat in orice moment fara notificarea prealabila a utilizatorilor. Regulamentele acestora vor fi aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul Site-ului sau prin intermediul mesajelor de posta electronica, fiind valabile numai pe perioada de desfasurare a campaniei. Promotiile sunt valabile doar in perioada de timp indicata si numai in limita stocului disponibil. prior.ro poate intrerupe sau anula in orice moment, fara nici o notificare prealabila, orice promotie, fara sa fie responsabila de nicio dauna directa sau indirecta care s-ar putea crea in sfera juridica a utilizatorilor sai.

Utilizatorul consimte si este de acord ca orice comunicare adresata via e-mail sau postata pe Site satisface orice cerinta legala pentru a fi considerata ca facuta in scris.

 1. LIMITAREA RESPONSABILITATII

In niciun caz prior.ro si furnizorii sai nu pot fi trasi la raspundere pentru nici un fel de daune, indiferent de natura acestora, derivate din utilizarea site-ului si a serviciilor oferite prin intermediul acestuia sau ca urmare a imposibilitatii utilizarii acestora.

Desi face toate eforturile in acest sens, prior.ro nu garanteaza ca functionarea site-ului si a serverelor va fi neintrerupta si lipsita de erori, ca utilizarea Siteu-lui este lipsita de riscuri (virusi, alte elemente sau actiuni care pot provoca daune, specifice internetului si tehnologiilor digitale, inclusiv violarea securitatii informatiilor) ca informatiile furnizate prin intermediul site-ului sunt corecte si la zi. Prin urmare, prior.ro nu isi asuma costurile referitoare la asistenta tehnica si repararea eventualelor daune. In nici un caz prior.ro nu poate fi facut raspunzator pentru daune, directe sau indirecte, derivate din utilizarea sau limitarea accesului la site.

În legatura cu disponibilitatea, exactitatea, gradul de incredere si continutul site-ului, nu se acorda nici un fel de garantie, explicita sau implicita, inclusiv, dar fara limitare la garantii de proprietate sau de neincalcare a drepturilor sau garantii implicite de vandabilitate sau de oportunitate in raport cu un anumit scop.

Esti de acord sa despagubesti si sa protejezi prior.ro de orice pretentii sau cereri, inclusiv cheltuieli de judecata sau onorarii pentru consultanta juridica, facute de tine sau de o terta persoana sau organizatie, datorita sau reiesind din continutul folosirii serviciilor site-ului, conexiunii la acesta, violarii termenilor si conditiilor sau violarii oricaror drepturi ale acelui tert din motive neimputabile prior.ro.

prior.ro nu garanteaza continuitatea, neintreruperea sau securitatea accesului la site-ul prior.ro sau la alte servicii.

prior.ro nu îsi asuma responsabilitatea pentru imposibilitatea de a se conforma obligatiilor prevazute în aceste conditii, ca rezultat al oricarei cauze aflate în afara controlului sau, incluzând dar nelimitându-se la evenimente de forta majora sau activitatea unei terte persoane.

 1. TERMENI SI CONDITII ADITIONALI

Prezentului document ii sunt incorporate si fac parte integranta din acesta, cu care se si completeaza, urmatoarele:

– CONDITII GENERALE DE VANZARE

– PROTECTIA DATELOR PERSONALE

 1. MODIFICARI

Prior.ro isi rezerva dreptul de a modifica oricand termenii si conditiile de fata, fara nicio formalitate si fara preaviz. prior.ro se angajeaza sa publice orice modificare intervenita prezentului acord. Modificarile vor fi afisate in aceasta pagina si vor avea efect imediat.

Accesul in Site si folosirea Serviciilor dupa momentul notificarii, implica faptul ca tu ti-ai dat acordul asupra noilor termeni ai prezentului acord.

prior.ro isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale Site-ului sau, fara vreo notificare prealabila si fara nicio formalitate. De asemenea, Prior.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul continut din Site, comunicand sau nu aceasta utilizatorului.

 1. DISPUTE

Rezolvarea oricaror controverse derivate din sau in legatura cu prezentul acord sau, in orice mod, referitoare la Site si la Produse si Servicii, se va face pe cale amiabila. Orice eventuala reclamatie va trebui trimisa la adresa de posta electronica comenzi@prior.ro sau office@prior.ro.

Orice notificare catre prior.ro trebuie trimisa in scris, prin intermediul postei sau al faxului, la adresa mentionata in prezentul document.

Orice tentativa de acces neautorizat la site-ul prior.ro si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente.

In materie se aplica legea romana.

 1. SUGESTII

Pentru orice întrebari sau sugestii ne puteti scrie pe  adresa office@ prior.ro sau puteti folosi sectiunea „contact” din portal.

 1. INREGISTRAREA
 2. INCHEIREA CONTRACTULUI
 3. ACHIZITIA
 4. MODALITATEA DE PLATA
 5. MODALITATEA DE LIVRARE SI COSTURILE DE EXPEDIERE
 6. GARANTII
 7. DREPTUL DE DENUNTARE UNILATERALA
 8. RECLAMATII
 9. RESPONSABILITATEA TERTILOR
 10. DISPUTE
 11. INREGISTRAREA

Pe siteul www.prior.ro inregistrarea nu este obligatorie. Navigarea prin site si accesul la informatii publice este la indemana tuturor persoanelor care doresc sa afle mai multe despre activitatea firmei. In mod direct pe siteul prior.ro nu se pot face achizitionari de produse, intrucat site-ul nu prezita facilitatile unui magazine online.

 1. INCHEIREA CONTRACTULUI

Contractele incheiate cu prior.ro prin intermediul acestui Site vor fi reglementatate, dupa caz, de O.G. nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, Legea nr. 51/2003 pentru aprobarea O.G. nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, O.G. nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, Legea nr. 148/2000 privind publicitatea, Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic si normele de drept comun incidente.

 1. ACHIZITIA

Clientul va putea comanda prin email sau telefon produsele mentionate pe site, unele dintre ele fiind disponibile pe stoc, altele numai pe comanda speciala (pentru care timpul de asteptare este de 4 saptamani daca produsul este disponibil la furnizori sau de 10-12 saptamani daca este vorba despre o carte care se tipareste la comanda).

Primirea comenzii tale va fi confirmata de prior.ro printr-o comunicare telefonica si via e-mail, expediata la adresa de posta electronica indicata de tine in formularul de inscriere la momentul efectuarii comenzii. Comunicarea de confirmare va contine codul tau de client, data si ora efectuarii comenzii, indicarea produselor achizitionate, valoarea acestora, cheltuielile de livrare, datele funizate de tine pentru facturare si pentru livrare, modalitatea de plata si de livrare aleasa, valoarea totala a comenzii, rabatul acordat si totalul comenzii.

Atentie! Clientul isi asuma intreaga responsabilitate in situatia in care comunica prior.ro o adresa de e-mail necorespunzatoare sau falsa. Acest fapt exonereaza prior.ro de raspundere, iar contractul de achizitie se considera valabil incheiat.

Clientul are obligatia sa verifice corectitudinea datelor continute in comunicarea de confirmare si sa ne semnaleze imediat orice erori sau omisiuni.

In cazul in care Clientul nu onoreaza comanda facuta sau in cazul in care nu ne instiinteaza in termen de 12 ore de la data efectuarii comenzii asupra imposibilitatii onorarii acesteia, ne rezervam dreptul sa solicitam Clientului plata in avans a ulterioarelor comenzi. Prin aplicarea acestei masuri, Clientul nu va pierde calitatea de membru pe care deja a dobandit-o.

 1. MODALITATEA DE PLATA
 2. b) Ramburs

Alegand acesta optiune de plata, vei plati direct curierului sau oficiului postal care iti va inmana coletul, in functie de modalitatea de expeditie aleasa.

Suma platita in numerar la livrarea coletului trebuie sa corespunda cu suma totala de plata a comenzii tale, atfel cum rezulta din factura si din e-mail-ul de confirmare a comenzii tale trimis de www.prior.ro la adresa de posta electronica cu care ati subscris in acest sens.

 1. MODALITATEA DE LIVRARE SI COSTURILE DE EXPEDIERE
 2. a) Livrarea

Se face numai pe teritoriul Romaniei, prin intermediul serviciilor de curierat rapid.

Livrarea se face in maxim 2 zile lucratoare, pentru cartile aflate pe stoc si intr-un interval de 4-10 saptamani, pentru cele pe comanda, in functie de carte si conform instiintarii prealabile confirmarii comenzii.

Comenzile efectuate vineri, sambata si duminica se vor procesa luni. Comenzile efectuate in sarbatorile legale se vor livra in prima zi lucratoare imediat urmatoare.

 1. b) Costurile de expediere

In Bucuresti livrarea se va face doar prin curierat sau Posta Romana, iar in tara livrare se va face si prin curierat si cu posta romana.

Costurile de expediere sunt urmatoarele si vor fi suportate de catre client, cu respectarea conditiilor ce vor urma:

Pentru comenzile sub 500 lei, costul transportului este de 20 lei (curier rapid DPD)

In Bucuresti, este posibilita si ridicarea personala a produselor din libraria Prior din str. Raspantiilor, nr. 32, Bucuresti.

Costurile de expediere vor fi suportate de catre www.prior.ro daca valoarea comenzii este de minim 500 lei

Pot exista si cazuri rare, independente de noi, cand durata expedierii prin curier rapid poate depasi 48 ore, dar nu mai mult de 60 ore.

Atentie! In cazul in care nu onorezi comanda facuta sau in cazul in care nu ne instiintezi in termen de 12 ore de la data efectuarii comenzii asupra imposibilitatii onorarii acesteia, ne rezervam dreptul sa iti solicitam plata in avans a viitoarelor tale comenzi.

Te informam ca prin aplicarea acestei masuri nu vei pierde calitatea de membru pe care deja ai dobandit-o.

 1. GARANTII

Produsele neconforme, care prezinta defecte de fabricatie, vor fi substiuite fara nici un cost pentru Client.

 1. DREPTUL DE DENUNTARE UNILATERALA

Conform legislatiei in vigoare, dreptul de denuntare unilaterala este aplicabil doar clientilor persoane fizice in calitatea acestora de consumatori si se aplica doar produselor achizitionate la distanta de pe siteul www.prior.ro. Astfel, consumatorul are dreptul sa renunte unilateral la produsele achizitionate in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produselor ce se doresc a fi returnate, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

In mod obligatoriu, in cazul exercitarii dreptului de denuntare unilaterala, consumatorul trebuie sa trimita catre libraria prior.ro o notificare scrisa inainte de expirarea termenului de 14 zile indicat in paragraful anterior. Notificarea se poate trimite atat la adresa noastra de e-mail office@prior.ro cat si la adresa noastra fizica de contact. Va informam ca in cazul neexercitarii dreptului de denuntare unilaterala in termenul legal, nu veti mai putea renunta la produsele achizitionate.

Plata returnarii pachetului revine clientului, urmand ca prior.ro sa restituie clientului contravaloarea produselor returnate, dupa ce constata ca acestea sunt in starea in care au fost expediate.

Livrarea produselor aflate in precomanda depinde in mod exclusiv de disponibilitatea stocului.

In mod obligatoriu, produsele vor fi returnate de catre consumator prin aceeasi modalitate de livrare folosita pentru comanda lor (curier rapid). Cheltuielile ocazionate cu returnarea produselor vor fi suportate de catre consumator.

In cazul acceptarii produselor returnate, rambursarea contravalorii acestora se va face in cel mult 30 (treizeci) de zile de la primirea produselor de catre www.prior.ro.

EXTRAS DIN OUG 634/204:

ARTICOLUL 6 Cerinte de informare pentru contractele la distanta si cele in afara spatiilor comerciale

(1) Inainte ca un contract la distanta sau in afara spatiilor comerciale sau orice oferta similara sa produca efecte obligatorii asupra consumatorului, profesionistul trebuie sa ii furnizeze consumatorului urmatoarele informatii in mod clar si inteligibil:

 1. a) principalele caracteristici ale produselor sau serviciilor, avand in vedere mediul de comunicare si produsele sau serviciile in cauza;
 2. b) identitatea profesionistului, cum ar fi denumirea sa comerciala;
 3. c) adresa postala la care profesionistul este stabilit, precum si, in cazul in care exista, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de posta electronica ale acestuia la care poate fi efectiv contactat, pentru a-i permite consumatorului sa ia rapid legatura cu profesionistul si sa comunice cu acesta in mod eficient si, daca este cazul, adresa postala si identitatea profesionistului in numele caruia actioneaza;
 4. d) in cazul in care este diferita de adresa furnizata in conformitate cu lit. c), adresa postala a locului in care profesionistul isi desfasoara activitatea si, dupa caz, adresa postala a profesionistului in numele caruia actioneaza, la care consumatorul poate trimite eventualele reclamatii;
 5. e) pretul total al produselor si serviciilor cu toate taxele incluse sau, in cazul in care pretul nu poate fi calculat dinainte in mod rezonabil data fiind natura produselor sau a serviciilor, modalitatea de calcul al pretului si, dupa caz, toate costurile suplimentare de transport, de livrare, taxele postale sau de orice alta natura sau, in cazul in care acestea nu pot fi calculate dinainte in mod rezonabil, mentionarea faptului ca aceste costuri suplimentare ar putea fi suportate de consumator, inclusiv perioada de valabilitate a ofertei sau a preturilor. In cazul serviciilor de acces si conectare la retele publice de comunicatii electronice ori de servicii de comunicatii electronice destinate publicului se vor mentiona contravaloarea planului tarifar, cu precizarea numarului de minute, a creditului sau a traficului de date inclus, precum si a conditiilor de utilizare a acestora, daca este cazul, extraoptiunile disponibile si contravaloarea acestora, tarifele pentru apeluri si pentru minutele ori traficul de date suplimentar, dupa caz, tariful de conectare sau instalare, cu toate taxele incluse. In cazul unui contract pe durata nedeterminata sau al unui contract care include un abonament, pretul total va include costurile totale pe perioada de facturare. In cazul in care aceste contracte sunt taxate la un tarif fix, pretul total va cuprinde si costurile lunare totale. In cazul in care costul total nu poate fi calculat dinainte trebuie indicat modul in care se calculeaza pretul;
 6. f) costul de utilizare a mijloacelor de comunicare la distanta in vederea incheierii contractului, atunci cand este calculat pe baza unui alt tarif decat tariful de baza;
 7. g) modalitatile de plata, livrare, executare, data pana la care profesionistul se angajeaza sa livreze produsele sau sa presteze serviciile si, dupa caz, procedura profesionistului de solutionare a reclamatiilor;
 8. h) in cazul in care exista un drept de retragere, conditiile, termenele si procedurile de exercitare a dreptului respectiv, in conformitate cu art. 11 alin. (1), precum si formularul tipizat de retragere, prezentat in partea B din anexa;
 9. i) acolo unde este cazul, informatia potrivit careia consumatorul va trebui sa suporte costul aferent returnarii produselor in caz de retragere si, pentru contractele la distanta, daca produsele, prin insasi natura lor, nu pot fi, in mod normal, returnate prin posta, costul aferent returnarii produselor;
 10. j) in cazul in care consumatorul isi exercita dreptul de retragere dupa formularea unei cereri in conformitate cu art. 7 alin. (3) sau cu art. 8 alin. (8), informatia potrivit careia consumatorul este obligat sa achite profesionistului costuri rezonabile, in conformitate cu art. 14 alin. (3);
 11. k) in cazul in care dreptul de retragere nu este prevazut in conformitate cu art. 16, informatia conform careia consumatorul nu va beneficia de un drept de retragere sau, dupa caz, circumstantele in care consumatorul isi pierde dreptul de retragere;
 12. l) o mentiune referitoare la existenta unei garantii legale privind conformitatea produselor;
 13. m) acolo unde este cazul, existenta si conditiile de asistenta dupa vanzare acordata consumatorului, serviciile prestate dupa vanzare si garantiile comerciale;
 14. n) existenta codurilor de conduita relevante, astfel cum sunt definite in art. 2 lit. f) din Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor, cu modificarile ulterioare, si modalitatea in care pot fi obtinute copii ale acestora, dupa caz;
 15. o) durata contractului, dupa caz, sau, daca contractul este incheiat pe durata nedeterminata sau urmeaza sa fie prelungit in mod automat, conditiile de incetare a contractului, inclusiv penalitatile aplicabile, daca este cazul;
 16. p) acolo unde este cazul, durata minima de valabilitate a obligatiilor care ii revin consumatorului conform contractului;
 17. q) acolo unde este cazul, existenta si conditiile aferente avansurilor sau altor garantii financiare care trebuie platite sau oferite de consumator la cererea profesionistului;
 18. r) acolo unde este cazul, functionalitatea, inclusiv aplicarea unor masuri tehnice de protectie pentru continutul digital;
 19. s) acolo unde este cazul, orice interoperabilitate relevanta a continutului digital cu componentele hardware si software de care profesionistul are cunostinta sau se asteapta in mod rezonabil sa aiba cunostinta;
 20. t) acolo unde este cazul, posibilitatea si modalitatea de a recurge la un mecanism extrajudiciar de depunere si solutionare a reclamatiilor caruia i se supune profesionistul

(2) Alin (1) se aplica si contractelor de furnizare a apei, gazelor naturale sau energiei electrice atunci cand acestea nu sunt puse in vanzare intr-un volum limitat sau cantitate fixa, a energiei termice si a continuturilor digitale care nu sunt livrate pe un suport material

(3) In cazul unei licitatii, informatiile mentionate la alin. (1) lit. b), c) si d) pot fi inlocuite cu datele echivalente privind adjudecatorul

(4) Informatiile mentionate la alin. (1) lit. h), i) si j) pot fi furnizate utilizand formularul tipizat de informare cu privire la retragere prevazut la partea A din anexa care face parte integranta din prezenta ordonanta de urgenta. Profesionistul respecta cerintele in materie de informare stabilite la alin. (1) lit. h), i) si j) daca a furnizat consumatorului aceste instructiuni corect completate

(5) Informatiile mentionate la alin. (1) fac parte integranta din contractul la distanta sau din contractul in afara spatiilor comerciale si nu pot fi modificate decat in cazul in care partile contractante decid altfel in mod explicit

(6) In cazul in care profesionistul nu indeplineste cerintele in materie de informare cu privire la costuri suplimentare, conform celor mentionate la alin. (1) lit. e), sau la costurile aferente returnarii produselor, conform celor mentionate la alin. (1) lit. i), consumatorul nu suporta respectivele costuri

(7) Informatiile contractuale se prezinta in limba romana intr-o forma accesibila, astfel incat acestea sa fie intelese cu usurinta de consumator, fara a exclude prezentarea acestora si in alte limbi

(8) Cerintele in materie de informare prevazute in prezenta ordonanta de urgenta completeaza cerintele de informare cuprinse in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii si libertatea de a furniza servicii in Romania, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 68/2010, si in Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, republicata, cu modificarile ulterioare

(9) Fara a aduce atingere alin. (8), daca o dispozitie cu privire la continutul si modul in care trebuie furnizate informatiile din cadrul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 49/2009, aprobata cu modificari prin Legea nr. 68/2010, respectiv din cadrul Legii nr. 365/2002, republicata, cu modificarile ulterioare, contravine unei dispozitii din prezenta ordonanta de urgenta, prevaleaza dispozitiile prezentei ordonante de urgenta

(10) Sarcina probei in ceea ce priveste indeplinirea cerintelor in materie de informare stabilite in prezentul capitol revine profesionistului.

ARTICOLUL 14 Obligatiile consumatorului in cazul retragerii

(1) Cu exceptia cazului in care profesionistul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele, consumatorul returneaza produsele sau le inmaneaza profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 11. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile

(2) Consumatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului in care profesionistul accepta sa suporte acele costuri sau in care profesionistul nu a informat consumatorul ca aceste costuri trebuie suportate de consumator. In cazul contractelor in afara spatiilor comerciale, in cazul carora produsele au fost livrate la domiciliul consumatorului la momentul incheierii contractului, profesionistul preia produsele pe cheltuiala sa daca produsele, prin natura lor, nu pot fi returnate in mod normal prin posta

(3) Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie sa fie descurajanta pentru consumator in a-si exercita dreptul de retragere. Indiferent de situatie, consumatorul nu este responsabil pentru diminuarea valorii produselor in cazul in care profesionistul a omis sa il informeze cu privire la dreptul de retragere in conformitate cu art. 6 alin. (1) lit. h)

(4) Profesionistul trebuie sa poata face dovada diminuarii valorii produselor care rezulta diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor

(5) Atunci cand consumatorul isi exercita dreptul de retragere dupa transmiterea cererii in conformitate cu art. 7 alin. (3) sau cu art. 8 alin. (8), consumatorul plateste profesionistului o suma proportionala cu ceea ce s-a furnizat pana la momentul in care consumatorul a informat profesionistul cu privire la exercitarea dreptului de retragere, in raport cu acoperirea totala a contractului. Suma proportionala care trebuie platita profesionistului de catre consumator este calculata pe baza pretului total convenit in contract. Daca pretul total este excesiv, suma proportionala este calculata pe baza valorii de piata a ceea ce s-a furnizat

(6) Consumatorul nu suporta costurile pentru:

 1. a) prestarea serviciilor sau furnizarea de apa, gaze naturale sau energie electrica, atunci cand acestea nu sunt puse in vanzare intr-un volum limitat sau cantitate prestabilita, sau energie termica furnizata, in totalitate sau partial, in cursul perioadei de retragere, in una dintre urmatoarele situatii: (i) profesionistul nu a furnizat informatii in conformitate cu art. 6 alin. (1) lit. h) sau i); (ii) consumatorul nu a cerut expres ca prestarea sa inceapa in timpul perioadei de retragere in conformitate cu art. 7 alin. (3) si cu art. 8 alin. (8);
 2. b) furnizarea, in totalitate sau partial, de continut digital care nu este livrat pe un suport material, in una dintre urmatoarele situatii: (i) consumatorul nu si-a dat acordul prealabil expres cu privire la inceperea prestarii inainte de sfarsitul perioadei de 14 zile mentionate la art. 9; (ii) consumatorul nu a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi pierde dreptul de retragere in momentul in care isi da consimtamantul; (iii) profe sionistul nu a furnizat confirmarea in conformitate cu art. 7 alin. (2) sau cu art. 8 alin. (7)

(7) Cu exceptia celor prevazute la art. 13 alin. (3) si la prezentul articol, exercitarea dreptului de retragere nu atrage raspunderea consumatorului.

 1. RECLAMATII

Orice eventuala reclamatie va trebui trimisa la adresa de posta electronica office@prior.ro .sau scriindu-ne la  adresa mentionata in pagina de contact.

 1. RESPONSABILITATEA TERTILOR

prior.ro nu este responsabil de activitatea tertilor ce, in calitate de auxiliari autonomi, intervin in gestionarea sau efectuarea operatiunilor de plati, de livrare a produselor sau orice alta operatiune conexa executarii contractelor incheiate prin intermediul Site-ului.

 1. DISPUTE

Prezentul acord va fi interpretat si guvernat de legea romana in vigoare. Rezolvarea oricaror controverse derivate sau in legatura cu prezentul acord sau, in orice mod, referitoare la Site si la Produse, se va face pe cale amiabila. Aceasta nu inlatura competenta instantelor romane de drept comun.

Orice notificare catre prior.ro trebuie trimisa in scris, prin intermediul postei sau al faxului, la adresa mentionata in prezentul document.

Protectia datelor personale

PROTECTIA DATELOR PERSONALE

Prezentul document reglementeaza prelucrarea datelor cu caracter personal ale Clientilor cu ocazia vizitei acestora si a efectuarii unei comenzi pe site-ul www.prior.ro („Site-ul”), precum si in vederea integrarii de servicii ce maresc functionalitatea Site-ului.

1.1. Generalităţi

Compania care administrează site-ul  www.prior.ro, este S.C.  Prior Media Group  SRL, denumită în continuare  PRIOR, cu sediul în Bucureşti, str. Răspântiilor, nr. 32, București, înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J40/ 17243 / 1993 și având codul fiscal RO 4258780

S.C.  Prior Media Group (denumită în continuare PRIOR) în calitate de autor, proprietar şi administrator al website-ului www.prior.ro respectă caracterul privat şi securitatea informaţiei furnizate de către dvs. atunci când utilizaţi acest website, inclusiv a datelor cu caracter personal, scop în care aplică Politica de Confidenţialitate. Vizitarea acestui site de către dvs. se supune termenilor şi condiţiilor de utilizare şi Politicii de confidenţialitate, implică acceptul dvs. cu privire la acestea şi reprezintă întreaga înţelegere dintre părţi.

PRIOR certifică faptul că vă respectă drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comerţul electronic, precum şi a Ordonanţei nr. 130/2000 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă cu modificările ulterioare. Definiţia termenilor şi drepturile dumneavoastră sunt cele precizate în cuprinsul acestor legi.

1.2. Colectarea de date cu caracter personal

Conform obiectului său de activitate, scopurilor declarate şi necesităţilor reieşite din specificul activităţilor derulate împreună cu dumneavoastră, în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, PRIOR prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, care pot fi, după caz: nume şi prenume, telefon/fax, adresă, e-mail, date bancare, cod numeric personal, prin mijloace automatizate/manuale, aceste date fiind destinate în principal:

 1. -transmiterii de informări (newsletter) asupra noutăţilor editoriale sau evenimentelor (lansări, târguri, etc.);
 2. -transmiterii de mesaje publicitare informative (referitoare la promoţii, reduceri, etc.);
 3. -creării de conturi de utilizator şi acordării de facilităţi ca urmare a înregistrării pe site-ul/site-urile oficiale ale societăţii;
 4. -participării la tombole/concursuri organizate de  Prior Media Group SRL
 5. -efectuării de studii de piaţă şi de marketing;
 6. -comandarea şi livrarea de bunuri prin comerţ electronic pe site-ul societăţii (prior.ro);
 7. -soluţionarea reclamaţiilor cu privire la bunurile livrate.
 8. Furnizarea acestor date nu este obligatorie iar colectarea lor se face doar cu acordul dumneavoastră, exprimat prin semnătură pe documentele tipărite (comandă, facturi, documente de expediţie, etc.) sau prin completarea formularelor şi chestionarelor existente în acest site (criptate automat, conform standardelor internaţionale în vigoare). Refuzul dvs. de a furniza aceste date poate determina, după caz, imposibilitatea de a vă oferi serviciile pentru care este necesară sau obligatorie prelucrarea datelor. Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate numai următorilor destinatari: persoanele vizate şi/sau reprezentanţii legali ai persoanelor vizate, autorităţilor competente, personalului propriu al societăţii sau colaboratorilor externi implicaţi în executarea scopurilor declarate şi instruiţi în scopul asigurării protecţiei datelor.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de opoziţie şi de a cere ştergerea datelor şi dreptul de a vă adresa liber justiţiei cu privire la încălcarea drepturilor dumneavoastră prevăzute de legislaţia în domeniu. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă expediata in format fizic sau electronic  catre sediul Prior Media Group: str. Răspântiilor, nr. 32, Bucuresti, la adresele de e-mail: office@prior.ro, care in urma receptionarii solicitarii dumneavoastra va opera modificarile sau stergerile necesare  in cel mai scurt timp conform cererii inregistrate.

PROTECTIA DATELOR PERSONALE

 1. IDENTITATEA OPERATORULUI
 2. OBIECT
 3. CE DATE COLECTAM DE LA TINE
 4. SCOPUL COLECTARII DATELOR
 5. FACULTATIVITATEA FURNIZARII DATELOR SI CONSECINTELE REFUZULUI DE A LE FURNIZA
 6. MODALITATEA PRELUCRARII
 7. CINE ARE ACCES LA DATELE TALE
 8. CUM PROTEJAM DATELE TALE
 9. DREPTURILE TALE
 10. MODIFICARI
 11. IDENTITATEA OPERATORULUI
 12. OBIECT

Te informam ca acest document a fost intocmit cu respectarea normelor legale in vigoare privitoare la protectia datelor cu caracter personal, si se completeaza cu acestea.

 1. CE DATE COLECTAM DE LA TINE

Siteul foloseste urmatoarele modalitati de colectare a datelor cu caracter personal ale tale (denumite, in continuare, „date”): rapoarte de trafic inregistrate de serverul care gazduieste Site-ul (date de navigare), furnizarea voluntara de catre utilizator, cookie-uri. Conform scopului declarat la ANPDCP Prior Media Group prelucreaza urmatoarele date: nume şi prenume,sexul, data si locul naşterii, semnătură, telefon/fax, adresă, e-mail, profesie,loc de munca, formare profesionala, situatie familiala, date bancare, obisnuite, comportament,  cod numeric personal.

3.1. Date de navigare

Sistemele informatice si procedurile software pe care se bazeaza functionarea Site-ului achizitioneaza, in cursul normalei lor functionari, cateva informatii a caror colectare si transmitere este necesara pentru buna functionare a protocoalelor de comunicare Internet. Aceste informatii nu sunt colectate pentru a fi asociate cu subiecti identificabili, dar, prin natura lor, ar putea, in cazuri speciale prevazute de lege, sa conduca la identificarea utilizatorilor.

In aceasta categorie de date intra adresele IP sau numele domeniului calculatorului, adresele URI ale resurselor accesate, orarul vizitei tale, metoda utilizata pentru a interoga serverul, dimensiunea fisierului accesat, codul numeric care indica stadiul interogarii serverului (accesat, eroare etc.) si alti parametri referitori la sistemul de operare si la mediul informatic al utilizatorului.

Te informam ca atunci cand vizitezi Site-ul, serverul inregistreaza automat toate aceste date, asa cum se intampla in cazul tuturor operatorilor.

Datele indicate vor fi utilizate doar cu scopul de a colecta informatii statistice anonime in legatura cu folosirea Site-ului, si pentru a-i putea controla corecta functionare. Datele ar putea sa fie utilizate de ujmag si in vederea stabilirii raspunderii in cazul savarsirii unor ipotetice infractiuni informatice, cu scopul principal de a va garanta securitatea si siguranta in timpul navigarii tale.

3.2. Date furnizate voluntar de tine

Tu vei putea sa ne furnizezi voluntar propriile date personale, ori de cate ori veti dori sa efectuati comenzi on-line sau in cazul in care doriti doar sa va inscrieti la serviciul „newsletter”. Tipul de informatii colectate de la tine prin intermediul Site-ului se va face in conformitate cu finalitatile indicate la punctul 4, intitulat „Scopul colectarii datelor”. Unele din datele colectate in acest mod, pot sa aiba caracter obligatoriu, fiind indispensabile pentru a va putea raspunde solicitarii facute de tine. Tu vei fi intotdeauna in masura sa distingi datele cu caracter obligatoriu fata de cele cu caracter facultativ, intrucat primele sunt evidentiate cu un asterisc [*].

Furnizarea voluntara a datelor tale implica si acordarea consimtamantului tau in vederea utilizarii acestora pentru scopurile pentru care au fost colectate, in lipsa acestuia noi neputand onora comanda ta.

3.3. Cookie-uri

www.prior.ro nu foloseste, pentru colectarea datelor tale, asa-zisele „cookie-uri persistente” de nici un tip, pentru a urmari utilizatorii. Te informam ca www.prior.ro ar putea folosi cookie-uri si alte informatii tehnice pentru a personaliza accesul tau la Site.

Prior.ro se foloseste si de asa-zisii „cookie-uri de sesiune”, ce nu sunt memorati de calculatorul tau in mod persistent si care sunt eliminati odata cu inchiderea browser-ului, cu scopul de a te pune la dispozitie cu toate functionalitatile Site-ului si pentru a-ti face navigarea mai usoara

Folosirea acestor cookie-uri este strict limitata la transmiterea identificatorilor de sesiune (numere cauzale generate de server), necesari in vederea atingerii scopului prevazut in paragraful precedent.

 1. SCOPUL COLECTARII DATELOR

Scopul colectarii datelor tale este exclusiv acela de a-ti putea raspunde solicitarii tale, in termeni de eficienta si promptitudine, in toate etapele procedurii de achizitie: verificarea corectitudinii datelor introduse de tine in formularul de comanda, verificarea comenzii tale, emiterea facturii pentru produse comandate de tine. precum si pentru a te putea contacta in situatia in care se pot ivi neclaritati in legatura cu ducerea la bun sfarsit a comenzii tale.

De asemenea, furnizarea voluntara a datelor tale implica si acordarea consimtamantului tau asupra prelucrarii acestora de catre prior.ro.

 1. FACULTATIVITATEA FURNIZARII DATELOR SI CONSECINTELE REFUZULUI DE A LE FURNIZA

www.prior.ro te informeaza ca esti liber sa ne furnizezi, sau nu, datele tale in formularul de comanda de pe Site sau oricum indicate in solicitarile pe care tu ni le adresezi in mod direct.

De asemenea, te informam ca lipsa furnizarii datelor tale in mod voluntar si liber, te atrage dupa sine imposibilitatea ca tu sa obtii ceea ce ai solicitat sau sa nu poti efectua comanda dorita.

www.prior.ro va colecta de la tine doar datele strict necesare finalizarii comenzii tale sau raspunderii oricarei solicitari facuta de tine.

 1. MODALITATEA PRELUCRARII

Datele tale personale sunt prelucrate prin intermediul instrumentelor automatizate si pentru timpul strict necesar atingerii scopului pentru care au fost colectate.

Masuri specifice de siguranta sunt adoptate pentru prevenirea folosirii nelegale si abuzive a datelor tale, precum si impotriva accesului neautorizat si pierderii acestora. In acest sens, sesiunile securizate vor fi usor identificate prin:

 • aparitia simbolului unui lacat inchis de culoare galbena in pagina de login si checkout;
 • prin colorarea intr-o nuanta de galben inchis a campului specific adresei URL.
 1. CINE ARE ACCES LA DATELE TALE

Datele colectate de la tine vor fi prelucrate numai cu scopul prevazut in acest document si cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare.

prior.ro nu va dezvalui nici un fel de informatie identificabila personal a ta catre terte persoane si nu va permite accesul acestora la datele tale, fara a primi, in prealabil, consimtamantul tau expres exprimat in scris.

prior.ro poate dezvalui, insa, informatii identificabile personal doar in cazul in care legea ne obliga in acest sens.

Te informam ca la datele tale vor putea avea acces angajatii prior.ro, cu unicul scop de a iti executa in mod corect toate operatiunile necesare gestionarii comenzii si a solicitarilor tale. Lista acestor persoane va poate fi pusa la dispozitie numai in urma unei solicitari exprese exprimate in scris de tine, datata si semnata, in atentia noastra. De asemenea, la anumite date furnizate de tine pot avea acces societatile comerciale partenere, precum si angajati ai acestora – curierat rapid sau Poata Romana – ca urmare a procesului de manipulare a comenzilor efectuate de tine, in vederea indeplinirii scopului descris la art. 4.

 1. CUM PROTEJAM DATELE TALE

Deoarece www.prior.ro este in permanenta preocupata de siguranta si corecta folosire a datelor tale, efortul pe care noi il depunem pentru a asigura protectia si confidentialitatea datelor tale este substantial.

prior se angajeaza sa mentina un standard ridicat de siguranta in ceea ce priveste protectia si confidentialitatea datelor tale, in conformitate cu noile dezvoltari tehnologice.

prior iti garanteaza ca datele furnizate de tine vor fi prelucrate in conditii in care se asigura securitatea si confidentialitatea acestora in sistemele noastre, conform standardelor impuse de legislatia romana in vigoare.

Deoarece siguranta absoluta in cadrul transmisiilor de date prin intermediul internetului nu este absoluta si nici nu poate fi garantata de nimeni, prior.ro  te sfatuieste sa pastrezi in loc sigur parolele si datele de acces la Site-ul nostru, sa nu le dezvalui altor persoane si sa iesi din orice sesiune de lucru folosind optiunea „Sign Out”, „Log Out”, „Iesire”, atunci cand te afli intr-un punct public de acces la internet.

 1. DREPTURILE TALE

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiezi de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a te adresa justitiei. De asemenea, iti este recunoscut dreptul de a te adresa justitiei. Totodata, ai dreptul sa te opui prelucrarii datelor personale care te privesc si sa soliciti stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, te poti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata, in atentia S.C. Prior Media Group sau adresa electronica office@prior.ro.

 1. MODIFICARI

prior.ro  isi rezerva dreptul de a modifica oricand termenii prezentului acord, fara nicio formalitate si fara preaviz. Modificarile vor fi afisate in aceasta pagina si vor avea efect imediat.

Accesul in Site si folosirea Serviciilor, implica faptul ca tu ai luat la cunostiinta si ti-ai dat acordul asupra noilor termeni.

Acest document a fost modificat ultima data la 25 martie 2018.