Nina Hariton – Pas cu pas în bucătărie. Tehnici, secrete și rețete
„Sunt mandru atunci cand vad cum evolueaza copiii mei, deschizand noi usi dupa experienta Chefi la cutite. Iar pentru Nina Hariton, cartea aceasta este un nou drum si o modalitate atat de frumoasa de a va împartasi din priceperea si creativitatea ei atunci cand vine vorba de arta culinara. Om cu amprenta gastronomiei din Franta, unde a si lucrat în restaurante haute cuisine, Nina are ce sa va povesteasca si sa va arate despre bucatarie – asa cum a facut-o si în competitia în care ea si-a lasat amprenta. Iar pentru mine este o împlinire faptul ca Nina a facut parte din echipa mea. Mai departe, va invit sa va lasati inspirati de sfaturile si trucurile culinare ale unei castigatoare.” Chef Sorin Bontea
Nina Hariton directioneaza 11% din drepturile de autor catre asociatia BLONDIE. Cu ce se ocupa aceasta asociatie si de ce a ales Nina sa sustina cauza lor descopera in acest link: https://www.asociatia-blondie.ro/
„Ma numesc Nina, dar familia si prietenii îmi spun chef Nina. Asta pentru ca anul acesta (2023) am castigat sezonul XI al emisiunii Chefi la Cutite, fiind prima femeie din emisiune care a primit Cutitul de aur. Cum am reusit asta? Povestea mea este una boema, plina de pasiune, iar aventura pe taramurile gastronomiei a început cu primul bilet de avion cumparat în 2013 pe ruta Bucuresti–Paris.
Si asa cum un vin rosu bun are nevoie de timp pentru a capata savoare si gust, si aventura mea a început sa capete contur în 2015, cand am avut sansa sa fiu admisa la cea mai buna scoala de bucatarie din Franta, L’école de Paris des Métiers de la Table, unde am învatat timp de un an bazele bucatariei si ale culturii gastronomice la cel mai înalt nivel.
În aceasta aventura, mentorul meu a fost Adrien Roux, chef si discipol al renumitei vedete din gastronomia mondiala, cheffe Hélène Darroze, care pana în prezent detine trei restaurante cu 6 stele Michelin (The Connaught din Londra, cu 3 stele Michelin, Marsan par Hélène Darroze din Paris, cu 2 stele Michelin si Hélène Darroze à Villa La Coste din Provence, cu 1 stea Michelin).
Am continuat cu Anaïs Foray, cheffe de peste 15 ani, alaturi de Yannik Alléno, un chef care a acumulat de-a lungul carierei sale 12 stele Michelin. Eu am 31 de ani si de mai bine de 8 ani mi-am dat seama ca sensul existentei mele este pasiunea pentru gatit la cele mai înalte standarde.”