Proiect PEO

Metodologia de identificare si selectie a grupului tinta

Dosarul de înscriere în Grupul țintă va cuprinde, printre altele, următoarele documente:

Formular inregistrare participanti

Acord GDPR

Model Adeverinta de angajat

Declaratie dubla finantare

Titlu Proiect: Actualizarea calificărilor și competențelor angajaților în vederea creșterii adaptabilității lucrătorilor pe piața muncii

Cod MySMIS: 309636

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Educație și Ocupare 2021–2027

Titlu Apel: „Ține pasul” – Regiuni mai puțin dezvoltate

Prioritate: P9.Consolidarea participării populației în procesul de învățare pe tot parcursul vieții pentru facilitarea tranzițiilor și a mobilității

Obiectiv specific: ESO4.7_Promovarea învățării pe tot parcursul vieții, în special a oportunităților flexibile de actualizare a competențelor și de recalificare pentru toți, ținând seama de competențele antreprenoriale și digitale, printr-o mai bună anticipare a schimbării și a cerințelor de noi competențe bazate pe nevoile pieței muncii, precum și prin facilitarea tranzițiilor profesionale și promovarea mobilității profesionale

Descriere:

Creșterea capacității de adaptare a angajaților prin dobândirea de competențe/calificări noi în corelare cu evoluția socioeconomică și cu progresul tehnologic asigură integrarea sustenabilă pe o piață a muncii dinamică, în măsură să susțină competitivitatea economică și socială. În mod concret, proiectul propus spre finanțare are în vedere implementarea unui program integrat de sprijin destinat unui număr de 605 angajați. Acest program de sprijin are în vedere implementarea unui pachet complex de servicii de informare și consiliere profesională, în vederea stabilirii unui traseu profesional adecvat cu profilul și așteptările fiecărei persoane din grupul țintă și în vederea stabilirii unui traseu de formare profesională cu scopul creșterii șanselor de integrare sustenabilă pe piața muncii, prin creșterea capacității de adaptare la progresul tehnologic și la dinamica pieței muncii. În același timp, prin intermediul proiectului, cei 605 angajați vor beneficia de implementarea unui program de formare profesională adaptat nevoilor proprii de dezvoltare sustenabilă a carierei, program de formare profesională ce va asigura dobândirea de competențe/calificări cu recunoaștere la nivel național, în vederea asigurării capacității de reziliență a angajaților. Prin implementarea măsurilor propuse la finanțare, proiectul contribuie la atingerea obiectivului general al Strategiei Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă 2021-2027, și anume „Creșterea ocupării de calitate, în condiții de sustenabilitate, astfel încât, până la sfârșitul anului 2027, rata de ocupare a populației de 20-64 de ani să fie de 75%.”

Obiective:

Obiectivul nr. 1: Organizarea și desfășurarea unei campanii regionale de promovare și conștientizare a importanței programelor de formare profesională în rândul angajatorilor și al angajaților din regiunea de implementare a proiectului, în vederea promovării importanței participării angajaților la programe de formare profesională continuă, pentru actualizarea cunoștințelor/competențelor și a calificărilor în corelare cu dinamica pieței muncii.

Obiectivul nr. 2: Furnizarea unui program de consiliere profesională, informare și tutorat pentru 605 angajați, pentru dezvoltarea unei rute profesionale adecvate profilului socio-profesional și asteptărilor individuale, în vederea creșterii gradului de reziliență a angajaților la schimbările generate de progresul tehnologic și digitalizarea activității economice, incurajarea participării la programele de FPC, dezvoltarea carierei și căutarea de noi oportunități pe piața muncii.

Obiectivul nr. 3: Dezvoltarea și implementarea unui program de formare profesională destinat celor 605 persoane din grupul țintă al proiectului, în vederea dobândirii de competențe profesionale/calificări cu recunoaștere națională în conformitate cu prevederile OG 129/2000 privind formarea profesională a adulților, în scopul asigurării creșterii capacității de reziliență și de adaptabilitate a angajaților la dinamica pieței muncii sub efectul progresului tehnologic și al digitalizării activității economice.

Grup țintă

Grupul țintă este format din 605 persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, care dețin calitatea de angajați cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parțial), inclusiv persoane care ocupă poziții de management, ce provin din întreprinderi publice și private. Întreprinderea privată reprezintă persoana juridică constituită, în mod liber, în toate formele, respectiv: societăți reglementate de Legea societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare; societăți cooperative, reglementate de Legea nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, republicată, cu modificările și completările ulterioare; asociații și fundații, cooperative agricole și societăți agricole care desfășoară activități economice. Întreprinderea publică reprezintă persoana juridică înființată prin acte ale autorităților administrației publice centrale sau locale ori prin alte moduri prevăzute de lege. Grupul țintă eligibil în proiect include numai persoane cu domiciliul sau reședința în regiunea Centru. În cadrul proiectului nu sunt eligibile persoanele angajate fără/cu nivel scăzut de formare (ISCED 0-2). Persoanele din grupul țintă nu sunt angajate la Beneficiar. La momentul intrării în operațiune, pentru fiecare persoană din grupul țintă, se va solicita o adeverință de la locul de muncă din care să rezulte, la data emiterii acesteia, ocupația (codul COR), norma de lucru și durata contractului de muncă sau o copie a contractului individual de muncă. Nu sunt eligibile în grupul țintă persoanele care au calitatea de reprezentant legal sau administrator în nici o întreprindere publică sau privată. Întregul proces de gestionare a grupului țintă și, în mod special, procesul de identificare și selectare a grupului țintă se realizează în mod transparent, nediscriminatoriu, având la bază Metodologia de identificare și selectare a grupului țintă.

Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la adresa de e-mail ProiectPeo@yahoo.com și la numărul de telefon 0730 560 929.

Diana Cîmpeanu, Expert identificare, selecție, mobilizare și monitorizare GT

Back to top button
error: Conținut protejat!!