Cărți de medicinaNoutăți editoriale

MANUAL DE GINECOLOGIE ONCOLOGICA

Editia a treia

manual de ginecologie oncologica

Comanda:

Cumpără aici!

Editia a treia a Manualului de ginecologie oncologica contine informatiile esentiale de care aveti nevoie pentru diagnosticarea si tratamentul cancerelor din sfera ginecologica. Editat pentru prima data in varianta color, acest manual bestseller cuprinde cele mai recente inovatii in domeniu, date clare si concise care sustin recomandarile terapeutice, numerosi algoritmi, precum si tabele care isotesc fiecare capitol. Rezidentii, medicii specialisti si, in general, toti profesioniatii implicati activ in lupta contra cancerului pot beneficia astfel de informatii specializate, organizate intr-un format accesibil.

  • Contine o prezentare color cu algoritmi actualizati si referinte bibliografice rapid de consultat.
  • Indruma cititorul in mod logic de la incidenta si etiologie la diagnostic si tratament, cu rezumate si puncte-cheie prezente in fiecare capitol.

Prefata la editia in limba romana:

Am raspuns cu bucurie invitatiei Editurii Prior de a coordona traducerea celei de-a treia editii a Manualului de Ginecologie Oncologica. Proiectul a fost unul foarte interesant atat pentru coordonatori, cat si pentru traducatori si suntem cu totii convinsi ca aceasta lucrare poate contribui la imbunatatirea calitatii activitati medicale in domeniul gineco­logiei oncologice.

Continutul actualizat si informatiile medicale prezentate intr-un mod concis si sistematizat fac din aceasta lucrare un volum usor de parcurs pentru cei interesati de diagnosticul si tratamentul afectiunilor oncologice din sfera ginecologiei.

Intr-un domeniu in care cercetarea evolueaza constant si volumul de informatii se actu­alizeaza neincetat, speram ca aceasta editie a Manualului de Ginecologie Oncologica sa fie un instrument util atat pentru cei care se afla la început de drum, cat si pentru cei cu experienta in aceasta arie medicala.

Prof. Dr. Alexandru BLIDARU

Cuprins:
Colaboratori v Prefata la editia originala vi     
Multumiri vi    Prefata la editia in limba romana vii
Coordonatori ix      Traducatori ix

Principii de terapie sistemica in cancerele ginecologice 1
Aspecte de biologie si fizica radiatiilor 34
Aspecte clinice in genetica neoplaziilor din sfera ginecologica 65
Leziunile preinvazive ale tractului genital 77
Vulva 96
Vaginul 122
Colul uterin 148
Corpul uterin: tumorile epiteliale 188
Corpul uterin: tumorile mezenchimale 219
10 Cancerul ovarian (inclusiv al trompei uterine) 238
11 Cancerul ovarian non-epitelial 274
12 Sarcina molara si neoplasmele trofoblastice gestationale 293

Index 307

Articole asemănătoare

Back to top button
error: Conținut protejat!!