Cărți de medicinaNoutăți editoriale

MANUAL DE GINECOLOGIE ONCOLOGICA

Editia a treia

manual de ginecologie oncologica

Comanda:

Cumpără aici!

 

Ediția a treia a Manualului de ginecologie oncologică conține informațiile esențiale de care aveți nevoie pentru diagnosticarea și tratamentul cancerelor din sfera ginecologică. Editat pentru prima dată în variantă color, acest manual bestseller cuprinde cele mai recente inovații în domeniu, date clare și concise care susțin recomandările terapeutice, numeroși algoritmi, precum și tabele care însoțesc fiecare capitol. Rezidenții, medicii specialiști și, în general, toți profesioniștii implicați activ în lupta contra cancerului pot beneficia astfel de informații specializate, organizate într-un format accesibil.

  • Conține o prezentare color cu algoritmi actualizați și referințe bibliografice rapid de consultat.
  • Îndrumă cititorul în mod logic de la incidență și etiologie la diagnostic și tratament, cu rezumate și puncte-cheie prezente în fiecare capitol.

 

Cuprins:

Colaboratori v

Prefață la ediția originală vi

Mulțumiri vi

Prefață la ediția în limba română vii

Coordonatori ix

Traducători ix

Principii de terapie sistemică în cancerele ginecologice 1

Aspecte de biologie și fizica radiațiilor 34

Aspecte clinice în genetica neoplaziilor din sfera ginecologică 65

Leziunile preinvazive ale tractului genital 77

Vulva 96

Vaginul 122

Colul uterin 148

Corpul uterin: tumorile epiteliale 188

Corpul uterin: tumorile mezenchimale 219

10 Cancerul ovarian (inclusiv al trompei uterine) 238

11 Cancerul ovarian non-epitelial 274

12 Sarcina molară și neoplasmele trofoblastice gestaționale 293

Index 307

Prefață la ediția originală:

Medicina reprezintă un domeniu în continuă evoluție, iar ginecologia oncologică nu face excepție. Într-adevăr, această specialitate se află într-o constantă schimbare, întrucât noile rezultate publicate îmbunătățesc înțelegerea și tratamentul acestui tip de neoplazii. Prin urmare, am realizat Handbook for Principles and Practice of Gynecologic Oncology (PPGO) ca o completare a tratatului Principles and Practice of Gynecologic Oncology (tratatul principal). Am conceput acest manual în special pentru studenți, medici rezidenți, asistente și pentru toți cei aflați la început în ginecologia oncologică, care au nevoie să se familiarizeze rapid cu elementele esențiale ale acestui domeniu și doresc să aibă toate aceste informații adunate într-un singur loc. Acest manual constituie un rezumat al noută­ților apărute după publicarea tratatului.

Manualul PPGO sintetizează subiectele principale ale tratatului, punând accent pe informațiile esențiale. Este organizat pe capitole, care acoperă fiecare dintre localizările principale ale cancerului. În plus, include și principiile tratamentului oncologic pentru a introduce cititorul nu numai în domeniul ginecologiei oncologice, ci și în terapia oncolo­gică. De asemenea, am subliniat punctele-cheie ale fiecărui capitol, pentru a ne asigura că sunt prezentate cele mai importante informații alături de algoritmii terapeutici. În plus, la sfârșitul fiecărui capitol sunt recomandate câteva articole și referințe, iar în tratat poate fi găsită o bibliografie mai complexă. Când simt nevoia de aprofundare a informațiilor, cititorii pot trece ușor de la capitolele din acest manual la capitolele mai amănunțite din tratatul principal.

Mai multe dintre capitolele acestei noi ediții au avut drept coautori specialiști în onco­logie și colegi, cărora le mulțumim pentru contribuția lor. Stagiarii și rezidenții noștri ne-au oferit o pespectivă neprețuită asupra informațiilor pe care aceștia sunt interesați să le găsească într-un manual clinic.

Sperăm că această carte își va îndeplini scopul, și anume acela de a fi o introducere convin­gătoare într-un domeniu interesant și aflat într-o continuă schimbare – un domeniu în pri­vința căruia avem speranța că ceilalți îl vor vedea la fel de fascinant precum îl percepem noi.

 

Prefață la ediția în limba română:

Am răspuns cu bucurie invitației Editurii Prior de a coordona traducerea celei de-a treia ediții a Manualului de Ginecologie Oncologică. Proiectul a fost unul foarte interesant atât pentru coordonatori, cât și pentru traducători și suntem cu toții convinși că această lucrare poate contribui la îmbunătățirea calității activității medicale în domeniul gineco­logiei oncologice.

Conținutul actualizat și informațiile medicale prezentate într-un mod concis și sistematizat fac din această lucrare un volum ușor de parcurs pentru cei interesați de diagnosticul și tratamentul afecțiunilor oncologice din sfera ginecologiei.

Într-un domeniu în care cercetarea evoluează constant și volumul de informații se actu­alizează neîncetat, sperăm ca această ediție a Manualului de Ginecologie Oncologică să fie un instrument util atât pentru cei care se află la început de drum, cât și pentru cei cu experiență în această arie medicală.

Prof. Dr. Alexandru BLIDARU

Articole asemănătoare

Back to top button
error: Conținut protejat!!