Promoții

Promoție: Peter Zumthor – Atmospheres

Peter Zumthor este un cunoscut arhitect elvetian care se bucura de notorietate in lumea arhitecturii, castigand o serie de distinctii in acest domeniu printre care si Pritzker Prize (unul dintre cele mai recunoscute premii pentru arhitectura, fiind deseori asemănat cu premiul Nobel).
Clădirile sale explorează calitățile tactile și senzoriale ale spațiilor și materialelor, păstrând în același timp un simț minimalist.
Una dintre cele mai cunoscute carti ale celebrului arhitect este “Atmospheres: Architectural Environments. Surrounding Objects” reprezentand conceptia despre arta si sursa de inspiratie a lui Zumthor.

În nouă capitole scurte, ilustrate, încadrate ca un proces de auto-observare, Peter Zumthor descrie ceea ce are în minte în timp ce se străduiește să creeze atmosfera casei sale. Imaginile spațiilor și clădirilor care îl afectează sunt la fel de importante ca și anumite piese muzicale sau cărți care îl inspiră. De la compoziția și prezența materialelor la manevrarea proporțiilor și efectul luminii, această poetică a arhitecturii permite cititorului să recapituleze ceea ce contează cu adevărat în procesul de proiectare a casei.

Două proiecte de referință ale lui sunt:

Therme Vals

 

 

 

 

 

 

Bruder-klaus-feldkapelle

 

 

 

 

 

Mai multe cărți despre și pentru arhitecți vă invităm să descoperiți aici.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținut protejat!!